U bent hier

Afscheidsfeest

Printvriendelijke versieVerstuur via emailPDF versie

Aangezien bij het ontslag een decente mogelijkheid om afscheid te nemen werd geweigerd organiseerde de ex-pedagogische coördinator een privé-bijeenkomst voor de bewoners van het woonbegeleidingscentrum De Steenman. Dit initiatief vormde ongewild de directe aanleiding om deze site open te stellen en aan het werkveld kenbaar te maken. Trop is teveel zijn VDB reeds en voor één keer willen we dat beamen.

De voorbereiding van deze dag liet al snel vermoeden dat niet alles van een leien dakje zou lopen. De verstuurde uitnodigingen kwamen bij de betrokkenen toe, maar al snel volgde het bericht dat mensen van de raad van bestuur van het woonbegeleidingscentrum, de huidige begeleiders verboden om bewoners met het 'instellingsbusje' naar de gewenste bestemming te brengen. Uiteindelijk werd een beroep gedaan op enkele kennissen om een taxidienst te organiseren voor zij die niet zelfstandig met het openbare vervoer op de bestemming konden geraken. Enkele andere gebruikten het openbaar vervoer. Dergelijke Dit is er veel te ver over...

De enige vraag die rest is of men zo'n schrik had voor een positieve ervaring van betrokkenen (zie ook 'positieve psychologie'), of was het puur ressentiment ?

Overigens, de dag zelf verliep heel gemoedelijk en was voor de gasten een opsteker van formaat.

En mocht je denken dat we videobeelden hadden van deze bijeenkomst, dan hebben we je bij deze in de maling genomen zoals onze noorderburen zouden zeggen.