U bent hier

Audit

Printvriendelijke versieVerstuur via emailPDF versie

Bij elke reorganisatie hoort tegenwoordig een audit. Daar is op zich niets mis mee, objectiveren van de bestaande situatie en planmatig werken bieden mogelijkheid tot vooruitgang.  Je kan niet eeuwig blijven aanmodderen in een ad hoc sfeer. Maar je moet wel wegraken uit de hier en nu sfeer en de vraag is of je daarin slaagt door ‘via via’ op een goedkope manier aan uw gerief te geraken.

De raad van bestuur ‘koos’ voor de firma CCConsult om deze klus te klaren. Deze firma richt zich vooral op gemeentes en openbare besturen (OCMW’s,…) en houdt zich bezig met juridische ondersteuning, permanente begeleiding, organisatieontwikkeling, strategisch management en nog wat van die dure woorden die netjes worden toegelicht op hun website : http://www.ccconsult.be.

Al bij het eerste contact van de staf met deze organisatie bleek dat het geen ‘officiële’ opdracht betrof. De persoon die de audit zou doorvoeren, de heer Luc De Bock, bleek namelijk de echtgenoot van één van de dames uit de raad van bestuur. Hij was bereid om zijn expertise ter beschikking te stellen van ‘De Steenman’, onmiskenbaar een organisatie in grote nood.

Op die manier krijg je al snel het aloude ‘kameraden onder elkaar’ sfeertje gecombineerd met een likje Theofiel Boemerangsaus ("Kleine percentjes, rijke ventjes!").  Op zich vormt dit echter niet het hoofdprobleem in deze materie. We blijven een volkje van kleine zelfstandigen en ritselaars maar zolang de betrokken firma en haar werknemers over de nodige beroepsfierheid beschikken mag je ervan uitgaan dat een verdienstelijke poging tot objectivering kan worden gerealiseerd.